General Autocom a lansat joi, 24.03.2016, cea de-a patra generaţie Megane

 

General Autocom a lansat joi, 24.03.2016, cea de-a patra generatie Megane – Noul model propune cea mai avansata tehnologie Renault, fiind singurul din segmentul C care ofera in premiera sistemul 4Control – Noul Renault Megane va fi disponibil înca de la lansare cu patru versiuni de echipare: Life, Zen, Intens si GT – Pretul de pornire este de 14.800 euro (cu TVA)

 

Prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt, noua generatie Megane adopta un design provocator si ofera un pachet tehnologic unic, caracteristic modelelor din segmentele superioare.

 

 

Patru versiuni de echipare

 

Noul Megane propune o serie de echipamente si tehnologii de segment superior si, de asemenea, o gama larga de motoare.

Versiunea de baza LIFE asigura un nivel ridicat de dotari standard, incluzând: ABS cu sistem de asistenta la frânarea de urgenta (AFU), ESP cu asistenta la pornirea în panta (HSA), aer conditionat cu reglaj manual, Cruise Control, sistem complet de airbag-uri , radio cu port USB, tehnologie Bluetooth, functia Eco Mode pentru reducerea consumului de carburant si lumini de zi fata si spate cu tehnologie LED.

Confortul creste pentru versiunea de echipare ZEN. Aceasta versiune propune urmatoarele echipamente standard în plus fata de versiunea de baza: proiectoare de ceata, climatizare automata pe doua zone cu senzor de calitate a aerului, geamuri electrice fata si spate cu impuls precum si consola centrala înalta cu spatiu pentru depozitare si costiera incluse.

Versiunea INTENS aduce un plus de siguranta si confort: oglinda interioara retrovizoare electrocrom (cu efect automat anti-orbire), sistem de închidere si demaraj tip”mâini libere”, faruri cu tehnologie “FULL LED” PURE VISION, tablou de bord complet digital, afisaj color tip TFT 7″, sistemul Multi-Sense, scaune fata cu sistem de încalzire, sistemul multimedia R-LINK 2 conectat cu ecran tactil 7”, lumini ambientale interior (corelate cu sistemul Renault Multi-Sense, plasate pe panourile usilor si pe consola mediana) dar si jante aliaj de 16” sau tapiterie mixta piele/velur.

Nivelul exclusiv de echipare GT propune sasiul 4CONTROL, ce asigura dinamism, precizie si senzatii accentuate. Acesta versiune include echipamente si functii specifice, din zona sport: functie Launch Control pentru demaraje rapide si controlate, clapete de comanda pentru cutia EDC si pedalier sportiv din aluminiu, inclusiv schimbator de viteze specific GT, volan din piele cu design sportiv incluzând suporturi pentru odihnirea degetelor, scaune fata tip GT cu suport lateral îmbunatatit si tetiere integrate si difuzor spate cu design sport tip Formula 1.

 

 

4CONTROL pentru noul Megane GT – o premiera în segment

 

Noul Megane GT este primul vehicul din segment ce beneficiaza de tehnologia 4CONTROL. Configurat de catre inginerii Renault Sport special pentru Noul Megane GT, aceasta tehnologie asigura sportivitate, dinamism si precizie în curbe, totodata oferind o placere de a conduce inedita.

In partea din spate, design-ul noului Megane GT este subliniat de cele doua evacuari cromate si de spoilerul inspirat din lumea Formulei 1. Pentru a-i sublinia spiritul, noul Renault Megane GT a primit insigne „Renault Sport” atât în partea din spate, cât si pe aripi si partea frontala.

În cadrul performantelor teste Euro NCAP la care a fost supus, Noul Renault Megane a obtinut cu brio 5 stele pentru siguranta oferita pasagerilor. Aceasta performanta, atât de râvnita de toti producatorii auto, s-a datorat multitudinii de sisteme de asistenta care avertizeaza si sustin soferul, dar si a introducerii unor noi facilitati pentru confortul vietii la bord, care îl ajuta pe sofer sa se concentreze asupra drumului.

 

Tot joi General Autocom a lansat oficial pe piata din Buzau si noua navă-amiral Renault Talisman limuzina care inlocuieste modelele Laguna si Latitude.

Talisman va fi disponibil cu trei niveluri de echipare: Life, Zen si Intens, iar preţul de pornire este de 21.800 euro (cu TVA).

 

Noul Talisman vine cu cea mai avansată tehnologie Renault, fiind singurul model din clasa sa ce combină sistemul 4Control cu amortizoarele reglabile electronic.Modelul a obţinut cinci stele la testele EuroNCAP.

Renault Talisman propune tableta multimedia conectată Renault R-Link 2 de 7 inch (format landscape) sau de 8,7 inch (format portrait). R-Link 2 controlează pe lângă funcţiile clasice de navigaţie, audio şi climatizare şi pe cele de asistenţă la condus. Secvenţele de întâmpinare sunt acum configurabile, permiţând alegerea celor mai utilizate funcţii şi personalizarea interfeţei. Talisman este echipat cu un sistem de sonorizare Surround BOSE® (cu douăsprezece boxe) conceput pentru acest model.

Primul nivel de echipare, LIFE, oferă în standard echipamente ca: faruri de zi cu tehnologie LED,  cruise control, frâna de parcare asistată,  sistem de asistenţă la pornirea din rampă, senzori de ploaie şi de lumină, tablou de bord digital TFT 7’’, oglinzi retrovizoare reglabile electric şi degivrante, climatizare automată bi-zona cu senzor de toxicitate, Stop&Start.

Nivelul de echipare ZEN propune ca echipamente standard în plus faţă de prima versiune: Tehnologia Multi-Sense, scaun pentru şofer reglabil manual pe înălţime cu reglaj electric lombar şi funcţie de masaj, scaun pentru pasagerul din faţă reglabil manual pe înălţime şi lombar. Pentru mai mult confort, clientul beneficiază de senzori de parcare faţă/ spate, geamuri electrice faţă şi spate cu impuls, volan şi schimbător de viteze îmbrăcate în piele, Renault R-Link 2, sistem multimedia conectat cu ecran tactil de 7''şi jante de aliaj Bayadère de 17''.

Versiune de echipare INTENS vine cu: faruri full LED PURE VISION cu funcţie cornering light şi stopuri spate tip LED cu efect 3D, senzor de avertizare pentru unghiul mort, sistem de închidere şi demaraj "mâini libere" tip "Full Magic", lumina de întâmpinare sub oglinzile exterioare, scaun pentru şofer reglabil electric, cu funcţie de memorare şi reglaj electric lombar, funcţie de masaj şi ventilaţie, scaun pentru pasagerul din faţă reglabil electric, cu reglaj electric lombar, funcţie de masaj şi ventilaţie, scaune faţă şi volan cu funcţie de încălzire, sistem multimedia conectat cu ecran tactil de 8,7'', ambiantă de lumini interioare şi jante de aliaj Duetto de 18''.

Noul Renault Megane cat si Renault Talisman pot fi admirate si testate la showroom-ul din Maracineni, DN E85.