Hotel de anvelope

Hotel de anvelope

 

Adaptarea anvelopelor la sezon. Specificul anvelopelor de vară

Câte persoane nu se întreabă care este motivul pentru care ar trebui să îşi schimbe anvelopele în funcţie de sezon? O cheltuială în plus, drumul până la service, timpul de aşteptare etc – toate reprezintă motive de a amâna pe cât posibil acest moment sau chiar de a rula cu aceleaşi anvelope pe tot parcursul anului. Dar trebuie ştiut că există diferenţe majore între anvelopele de iarnă şi cele de vară, fiecare tip având caracteristici adaptate sezonului, menite să sporească siguranţa la volan, dar şi performanţa autovehiculului. 

Astfel, anvelopa de vară este fabricată special pentru a fi utilizată la temperaturi mai mari de 7 grade C. Are un comportament foarte bun pe asfalt uscat sau umed şi este fabricată să reziste la temperaturile ridicate din perioada verii. A rula cu anvelopele de iarnă pe temperaturile ridicate din timpul verii înseamnă creşterea distanţei de frânare cu până la 4,8 m, creşterea consumului de carburant şi, nu în ultimul rând, distrugerea prematură a anvelopelor.

 

Echiparea maşinii cu anvelope de iarnă

Pe timp de iarnă, condiţiile de rulare sunt speciale. Pentru anvelope, iarna începe la 7 grade Celsius. La temperaturi inferioare, anvelopele de vară se întăresc şi performanţele lor se reduc. 

La temperaturi mai mici de 7 grade, anvelopele de iarnă oferă mai multă siguranţă şi reduc distanţele de frânare în comparaţie cu anvelopele de vară, pe toate tipurile de carosabil.
În România, ca de altfel în Uniunea Europeană, legislaţia obligă consumatorii să aibă montate anvelope de iarnă atunci când drumurile sunt acoperite cu zăpadă sau polei, începând cu 1 noiembrie 2011. Anvelopele de iarnă, conform legii, trebuie să aibă inscripţia M+S. 

General Autocom dispune de personal calificat si aparatura necesara montarii tuturor tipurilor de anvelope.

 

Ai obosit sa tot cari anvelopele? Iti lipseste spatiul de depozitare? Avem solutia !!!

Depozitarea anvelopelor indiferent de anotimp poate deveni problematica daca nu aveti spatiul necesar in garaj, in subsolul blocului sau chiar in balcon.

Pentru a evita deteriorarea anvelopelor pe timpul depozitarii, acestea trebuie sa fie tinute intr-un mediu optim, ferite de lumina, umezeala sau solutii ce pot afecta in mod direct cauciucul.

General Autocom a creat un serviciu dedicat numit „Hotel de anvelope". Prin intermediul acestuia puteti pastra anvelope de autoturisme, autoutilitare si 4x4 in siguranta in depozitele noastre. Prin acest serviciu, General Autocom va pastreaza anvelopele de vara pe perioada anotimpului rece si a anvelopelor de iarna in sezonul estival. Astfel, dumneavoastra nu va mai trebui sa le purtati de grija.